FOVEO
Gezondheids- En Schoonheidsbedrijven in de buurt
9000
Vlaanderen
9000
9000
Vlaanderen
9000
9000
9000
9000
Koningstraat
Foveo - orthomoleculair therapeut,
preconconceptie, pre- en postnatal therapeut en hormooncoach
Heb je altijd al willen weten hoe jouw bloedsuiker reageert op je voeding en bewegingspatroon? Dan kan de suikeranalyse zeker interessant zijn voor jou!
We meten je bloedsuikerspiegel op elk moment van de dag met een unieke bloedsuikersensor. Deze waarden zijn van groot belang, want te hoge suikerwaarden veroorzaken onder andere gewichtstoename, maar ook mogelijke energiedips, meer honger of zelfs trek later op de dag.
In de maand september krijg je €30 korting als nieuwe klant.
Heb je in het verleden reeds een suikeranalyse gedaan? Dan krijg je €45 korting!
Het uitgelezen moment dus om een suikeranalyse op te starten!
Interesse? Comment op deze post of stuur ons een mailtje op [email protected]
Zo veel mooie verhalen dat ik mee mag beleven ❤️🥰
Hoe kan voeding je helpen om je cortisol te verlagen?
Zorg voor voldoende bouwstoffen en co-factoren, zodat je lichaam optimaal kan functioneren.
Denk hierbij aan voldoende proteïnerijke voeding, antioxidanten, groene groenten, avocado, gefermenteerde voeding, noten en zaden en voeding rijk aan omega 3.
Wil je meer weten?
Lees zeker het blogbericht: https://foveo.be/2024/03/07/voeding-en-cortisol/ of via de link in bio.
Oestrogeendominantie verwijst naar een disbalans tussen oestrogeen en andere hormonen in het lichaam, waarbij er relatief te veel oestrogeen aanwezig is in vergelijking met andere hormonen, zoals progesteron.
Het kan dus zomaar dat je oestrogeen op een normaal niveau staat, maar dat je progesteron te laag staat, waardoor er ook symptomen van een oestrogeendominantie kunnen optreden.
Ook bij mannen kan er sprake zijn van een oestrogeendominantie. Dan zien we een disbalans tussen oestrogeen en testosteron.
Een niet limitatieve lijst met symptomen in de post.
Afhankelijk van welke disbalans er is (te veel oestrogeen, te weinig progesteron...) kunnen de symptomen een ander karakter aannemen.
Er zijn een aantal zaken die aan de basis kunnen liggen van een oestrogeendominantie. Denk hierbij aan een verkeerd voedingspatroon, gewichtsproblemen, insulineresistentie, stress, een slecht werkende lever (te veel alcohol, hormoonverstoorders, medicatie, verkeerd voedingspatroon...) etc.
Zoals bij alle hormonale issues is het dus cruciaal om de onderliggende oorzaak te achterhalen en aan te pakken.
Algemeen gesproken starten we vaak bij het optimaliseren van de lever en de darmen. Als het daar fout zit, zal je nooit een optimaal resultaat behalen.
Door in te zetten op een optimale voeding, voldoende beweging, een goede slaapkwaliteit en het verminderen van stress kom je al een heel eind!
Insuline is een hormoon dat wordt geproduceerd door de pancreas en een sleutelrol speelt in het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Insulineresistentie is een aandoening waarbij cellen in het lichaam minder gevoelig worden voor de werking van insuline, wat leidt tot verhoogde bloedsuikerniveaus.
Waarom is dit belangrijk? Insulineresistentie ligt aan de basis van enorm veel aandoeningen. Denk maar aan diabetes type 2, overgewicht, cardiovasculaire aandoeningen, PCOS, zwangerschapsdiabetes, ontstekingen, leveraandoeningen, kanker etc.
Het is een van de zaken die ik ALTIJD bevraag en check in het bloed.
Want willen we je verlossen van je klachten? Dan begint het heel vaak bij het aanpakken van de insulineresistentie.
Aaangezien onze hormonen een cruciale rol spelen bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties kan een verstoring dan ook leiden tot allerhande symptomen. Heb je last van volgende klachten, weet dan dat deze kunnen geassocieerd worden met een hormonale disbalans.
Wil je hier graag meer over weten? Neem dan zeker contact op! Samen kunnen we de oorzaak van je klachten achterhalen en zorgen dat je klachtvrij verder kan leven.
1. Een onregelmatige cyclus - denk aan: te kort, te lang, uitblijvende menstruatie, zeer heftige of lichte bloedingen...
2. Gewichtsveranderingen - Heb je moeite met je gewicht? Weet dat de productie van hormonen zoals insuline, schildklierhormonen en geslachtshormonen invloed hebben op het lichaamsgewicht.
3. Huidproblemen: Hormonen spelen een rol bij de regulering van talgproductie, wat acne en vette huid kan veroorzaken.
4. Vermoeidheid en energiedips - Een verstoorde balans van hormonen zoals cortisol en insuline kunnen zorgen voor vermoeidheid en energiedips.
5. Slaapproblemen - Hormonen zorgen ook voor het reguleren van onze slaappatronen. Een disbalans kan leiden tot slapeloosheid of slaapstoornissen.
6. Stemmingswisselingen en prikkelbaarheid - Doordat onze hormonen invloed hebben op de neurotransmitters die de stemming beïnvloeden, kan een disbalans leiden tot stemmingswisselingen, angst of depressie.
7. Problemen met de spijsvertering - Hormonen beïnvloeden de stofwisseling en spijsvertering. Een disbalans kan leiden tot problemen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), obstipatie, opgeblazen gevoel etc.
Zonder eisprong is er geen sprake van een afgifte van progesteron.
Voor de ovulatie groeit er een eitje in een follikel. Na de eisprong, blijft het follikel achter, dit wordt het gele lichaam of corpus luteum genoemd. Dit gele lichaam start met de afgifte van progesteron en zorgt voor een aantal lichamelijke verandering zoals oa een stijging in je basale lichaamstemperatuur.
Progesteron is zeer belangrijk in het reguleren van de vrouwelijke cyclus en zijn belangrijkste taak is om de baarmoeder voor te bereiden op een zwangerschap. Het zal zorgen voor de opbouw van endometrium, zodat een mogelijk bevrucht eitje kan innestelen.
Heb je geen eisprong, dan zal er dus ook geen afgifte zijn van progesteron wat resulteert in een hele resem symptomen. Deze komen later aan bod.
Progesteron is dus cruciaal voor een gezonde cyclus en een potentiële zwangerschap.
Lijnzaad kokos 🥥 ontbijt
Een zeer vezelrijk ontbijt waar je de hele ochtend mee gevuld bent!
Meng 85gr gebroken lijnzaad met 500ml melk (rauwe of kokoksmelk), doe hier 2 el kokosflakes en 2 el noten en zaden bij en laat even sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met kaneel, vanille en een snuifje zout.
Werk het geheel af met wat fruit (ik gebruikte peer, maar blauwe bessen, aardbeien of frambozen zijn hier ook heerlijk bij) en toppings naar smaak zoals extra kokosnoot en noten 🌰
Wist je dat lijnzaad een bom van voedingsvezels is? 100gr lijnzaad bevat 27gr vezels! En wees maar zeker dat je darmen blij worden van voldoende vezels! Eet je meer vezels dan normaal? Dan is het ook belangrijk om voldoende water te drinken.
Gezonde ijsjes
1 bevroren banaan 🍌
1 cup blauwe bessen (diepvries of vers) 🫐
6 el yoghurt
Scheutje melk 🥛
En blenden maar!
Wat te doen bij een zwangerschapswens: Hebben jullie als koppel een zwangerschapswens, dan zijn er verschillende zaken die je kan doen om je lichaam voor te bereiden op een potentiële zwangerschap. Stoppen met hormonale anticonceptie Eerst en vooral is het cruciaal om je lichaam en cyclus te leren kennen. Stop dus reeds enige tijd voor je zwanger wenst te worden met hormonale anticonceptie....
Onder mama’s – Wat te doen bij een zwangerschapswens? Wat te doen bij een zwangerschapswens: Hebben jullie als koppel een zwangerschapswens, dan zijn er verschillende zaken die je kan doen om je lichaam voor te bereiden op een potentiële zwangerschap.…
Bij deze het recept voor een lekker smeuïge appelcake.
Inspiratie bij Pascale Naessens
Deze appelcake kan voor mij perfect als dessert, met Bv een bolletje ijs, maar evengoed als dessert.
Door de appels te stoven, maak je cake zeer smeuïg, dus absoluut niet droog.
Ik voeg altijd kaneel toe, omdat ik die smaak perfect passen vind bij appel, maar bovendien heeft kaneel reeds een zoete smaak. Dat zorgt er voor dat je de hoeveelheid toegevoegde suiker kan beperken.
Ik gebruik kokoksbloesemsuiker of rauwe honing.
Na de bevalling ondergaat het lichaam van een vrouw aanzienlijke hormonale veranderingen als gevolg van de zwangerschap, de bevalling en de postpartumperiode.
Welke hormonale veranderingen kan je verwachten na de bevalling?
De niveaus van de hormonen oestrogeen en progesteron, die tijdens de zwangerschap waren gestegen, dalen aanzienlijk na de bevalling. Deze daling kan oa zorgen voor stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en emotionele gevoeligheid.
Door de plotse drop in oestrogeen zien we ook veranderingen op het gebied van je huid en haar.
Progesteron zakt onmiddellijk nadat de placenta weg is met als resultaat oa nachtelijk zweten en vermoeidheid (daar zit die baby ook voor iets tussen hoor!).
Naast een daling van hormonen zien we bij 2 hormonen een sterke stijging nl prolactine en oxytocine.
Prolactine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de melkproductie, stijgt na de bevalling om de borstvoeding te ondersteunen. Dit hormoon stimuleert de melkproductie in de borstklieren.
Oxytocine, het "knuffelhormoon", speelt een rol bij de bevalling, samentrekkingen van de baarmoeder, de melkuitstoot tijdens borstvoeding en het bevorderen van emotionele binding tussen ouders en baby.
De exacte hormonale veranderingen kunnen variëren van vrouw tot vrouw en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder genetica, voeding, stressniveaus en algemene gezondheid.
Deze hormonale verschuivingen zijn een normaal onderdeel van het postpartumherstel en spelen een belangrijke rol bij het faciliteren van borstvoeding, de emotionele band tussen ouder en kind, en het fysieke herstel van het lichaam na de bevalling.
Je lichaam heeft ongeveer een jaar nodig om de hormoonhuishouding weer op orde te krijgen. Maar ook dat is dus zeer persoonlijk.
Tijdens deze periode is het vooral belangrijk om lief te zijn voor je lijf en het goed te ondersteunen met de juiste voedingsstoffen en voldoende rust.
Tijd voor een receptje, voor groot en klein 👨👩👧👦
Ik gebruikte hier bloemkool, wortel 🥕 en zoete aardappel 🍠 omdat deze toevallig gekookt in de frigo lagen 🙈
I’m all for easy!
Maar je kan hier dus eigenlijk eender welke groenten gebruiken.
Smakelijk!
Wanneer we hormonale problemen willen aanpakken is het belangrijk om de volledige leefstijl onder de loep te nemen.
Dagdagelijkse consumptie van bewerkte voeding, te veel alcohol, te veel stress, te weinig daglicht, het gebruik van chemische verzorgingsproducten etc dragen allemaal bij aan een verstoring van de hormonale balans in ons lichaam.
Willen we deze disbalans en de bijhorende hormonale problemen aanpakken, dan moeten we dus daar beginnen.
Vandaar dat we in een traject dus niet focussen op 1 iets, maar wel een overview maken en verschillende factoren tezelfdertijd aanpakken!
Als je vraagt aan vrouwen waarom ze ooit aan de pil begonnen, krijg je altijd dezelfde antwoorden: mijn menstruatie was niet regelmatig, ik had last van acné, ik had veel krampen etc.
Bijna nooit zegt iemand: ik was seksueel actief, kreeg alle nodige informatie en besloot dat dat voor mij de beste oplossing was.
Vandaar dat de verontwaardiging nadien vaak zo groot is.
Waarom geef je een kind (want let’s face it, als je 14 bent, ben je nog een kind) een medicijn die hun volledige zijn verandert??
Het is vaak pas wanneer een vrouw beslist te stoppen met de pil dat ze echt ziet wat voor impact die had op haar doen en laten.
Dus: informeer jezelf.
En vooral: pak de oorzaak van je issues aan: waarom heb je acne? Waarom blijft die menstruatie zo zwaar? Waarom is je cyclus onregelmatig? De pil zal die problemen niet oplossen… das gewoon een pleister op een open wonde…
Informeer jezelf en zorg dat je een goed onderbouwde keuze kan maken!
Ontbijtcake:
Te veel bananen? Zin in een gezond ontbijtje dat je de dag voordien kan klaarmaken?
Ik maakte gisteren een super snelle ontbijtcake.
Ingrediënten:
🍌 3 bananen
Havermout
Amandelmeel
🫐Rode vruchten
MCT olie
Alles goed mengen en 40min afbakken op 180 graden. Easy peasy. 👩🏽🍳
Je kan hier uiteraard op variëren door de rode vruchten te vervangen door appel, peer etc. Of je kan ook noten en zaden toevoegen.
Enjoooy!
Klik hier om uitgelicht te worden.
Video's (alles zien)
Website
Adres
Ghent
9000
Openingstijden
08:00 - 17:00 |
Ghent, 9000
Stem & Intimiteit, retreats, Vrouwentrajecten, Soundhealing, Voiceful Yoga,...
Koophandelsplein 17
Ghent, 9000
Maak kennis met onze exclusieve parfums, lifestyle en cosmeticaproducten.
Frederik Burvenichstraat 156
Ghent, 9050
Wekelijkse Yogalessen op woensdag in de Zuidkant - Gentbrugge.
Gent, Vlaanderen
Ghent, 9000
Gentse maatschappijkritische vereniging die het welzijn & de belangen van vrouwen versterkt dmv pittige campagnes en leuke activiteiten. We zijn toegankelijk, inclusief en streven ...
Ghent, 9000
Stroomkr8 biedt heling, groei & zet jou in je unieke kracht. https://linksome.me/stroomkr8
Ghent, 9000
Moss-Doli ( good food) , je passionné de la cuisine et je voudrais rendre les gens heureux a travers mes créations
Nachtegaaldreef, 19, Sint Amandsberg
Ghent, 9040
pedicure, voetmassage, thuis - aan huis, orthesen op maat, nagelcorrectie, nagelreconstructie, ingroe
Kamerijkstraat
Ghent, 9041
Hierbij kunnen mensen healen dmv frequenties, op een zuivere en holistische wijze.